Despre Paintball

scenario-paintball-gear2CE ESTE PAINTBALL ?

In 20 de ani care au trecut repede, sportul paintball a fost recunoscut ca unul dintre cele mai interesante sporturi de echipa care se desfasoara in aer liber. Datorita amploarei explozive din ultima decada a jocului de paintball, acesta se desfasoara acum in peste 40 de tari. Paintball este indragit de milioane de barbati si femei, de toate varstele si stilurile de viata. Fie persoane casnice sau liceeni, persoane active sau pensionari, jucatorii de paintball, cu varste de la 10 la 65 de ani, impartasesc placerea pentru aventura si distractie si au un puternic spirit de competitie. Paintball-ul a inceput in S.U.A., din 1970 si a avut reputatia unuia dintre cele mai sigure jocuri de echipa. El poate fi jucat ca un joc cu tenta aplicativ militara in teren deschis de preferinta padurea si in teren inchis (zone cu cladiri parasite unde se simuleaza lupta in oras). Este un jocu de echipa antrenant si necesita mai mult efort fizic si mental, coordonare si cooperare si fara discutie, ceva calitati acceptate de grup. Paintball-ul este de asemenea un sport foarte indragit care se poate organiza pe plaja, pe terenuri de football si in sali inchise.Paintball-ul este un mod de viata si inca o viata lipsita de stres-ul zilnic, mai bine zis un joc care reuseste 100% sa te scoata din cotidian si sa te elibereze de stresul adunat intr-o saptamina de munca. Pe terenul de Paintball ai ocazia sa te descarci intr-un mod civilizat si plin de fairplay pe colegi si chiar pe sefi daca indraznesc sa intre in echipa adversa. Multe companii profita de procesul de formare si sudare al echipelor, pe terenul de Paintball si obtin rezultate nebanuite in activitatea lor. In Paintball trebuie sa joci alaturi de echipa ta pina la capat si cu orice pret, sa fii un erou, ajutind-o sa invinga si sa cistige steagul advers. Managerii multor companii cred ca aceasta atitudine complexa reuseste sa formeze sisteme defensive trainic e si sa genereze un mediu de munca mai productiv. Acest sport este abia la inceput, iar la noi deabia s-a nascut si are nevoie de oameni pregatiti ca organizatori si doritori de distractii pline de actiune si fairplay ca participanti. Nu ezitati sa va formati echipe si sa petreceti o zi de neuitat in compania echipei “IASIPAINTBALL”, pe un teren special amenajat.

ESTE UN JOC SIGUR  PAINTBALLUL?

Ca in orice activitate sau sport, intotdeauna exista posibilitatea ranirii. Totusi, regulile standard de siguranta si utilizarea corespunzatoare a echipamentelor fabricate si aprobate din punct de vedere al sigurantei, fac din paintball unul dintre cele mai sigure jocuri de echipa. De fapt, statisticile companiilor de asigurari arata ca mai multi oameni sunt raniti in timpul jocului de popice sau la pescuit, decat cand joaca paintball. Daca jucatorii de pe teren poarta *INTOTDEAUNA* ochelari de protectie, care sunt de obicei parte a unei masti de protectie pentru ochi si fata. Daca, in momentul in care nu se afla pe teren, armele au piedica trasa, pentru a preveni iesirea bilelor cu vopsea din incarcator. Se insista asupra sigurantei pe majoritatea terenurilor, organizandu-se un instructaj la initierea fiecarei sesiuni de catre arbitrii sau membrii firmei care ii supravegheaza pe jucatori. In final, terenurile comerciale destinate jocului de paintball limiteaza viteza de tragere la maxim 300 de picioare pe secunda. Jucatorii care ignora regulile privitoare la siguranta sunt de obicei eliminati din joc si nu au voie sa participe la urmatorul joc. Terenurile care nu indeplinesc cerintele de siguranta trebuie evitate.

DOR LOVITURILE DE LA PAINTBALL ?

Pe scurt, raspunsul este: din pacate, da! Sa fii lovit de o bila aflata in viteza face parte din joc. Din fericire, nu este asa de rau pe cat pare. Bilele cu vopsea se sparg la impact, disipand aproape intreaga energie si producand foarte putina durere. Durerea simtita este comparabila cu lovirea cu un bat si dispare dupa numai cateva secunde. Desigur, o lovitura de la distanta mica va “accentua” senzatia (citeste “doare mai tare”) in comparatie cu o lovitura de la distanta mai mare. In general totusi, bucuria jocului va alunga orice urma de durere care ar putea fi simtita in urma unei lovituri. La plecarea de pe teren, un jucator poate avea cateva urme ale loviturilor, insa aceasta va fi de un real folos in conturarea unei imagini vizuale cand va povesti prietenilor despre jocul de paintball. Unul dintre cei mai importanti pasi in istoria jocului de paintball este aparitia echipamentului de siguranta. Cand bila cu vopsea atinge corpul dumneavoastra, simtiti o mica intepatura. Dar o bila cu vopsea care ajunge in ochi ar putea “sa va scoata ochii”. La inceputuri, multi jucatori fie nu foloseau deloc echipament de protectie pentru ochi, fie foloseau doar ochelarii de protectie ca echipament de baza. In zilele noastre, jucatorii poarta de obicei masti de protectie pentru fata si casti. Acestea protejeaza ochii, urechile, nasul si gura. Ca si la rugbi si hochei, echipamentul de protectie este absolut necesar la paintball. COMBINEZON

Combinezonul asigura protectie la contactul cu bilele si camuflaj in joc.