Viata unei femei de cariera nu esta atat de simpla

Poate chiar si tu ai avut discutii cu prietenele tale despre cum ai putea impaca viata de familie cu cea profesionala in zilele in care traim si ai primit fel si fel de idei. Sunt voci care spun ca viata profesionala ar fi bine sa ocupe undeva 70% iar in rest, cei 30% sa fie alocati familiei. Se poate observa destul de clar ca delimitarea este destul de transanta si cu siguranta iti pui intrebarea de ce viata profesionala estre atat de importanta in comparatie ce viata de familie. Intre munca si viata personala este o bariera destul de puternica. Aceasta formulare, de cele mai multe ori este posibil sa iti dea fiori si sa o percepi ca fiind o amenintare la adresa libertatii individului.  Cu totii daca am sta sa ne gandim ca doar un procent din vietile noastre ne-ar apartine in mod personal, atunci cui ii apartine restul? Mai exista si nelamurirea daca viata nu isi pierde caracterul personal sa ii zicem asa, atunci oamenii s-ar mai numi cu adevarat liberi?

Exista femei care aleg videochat Constanta angajari si obtin un job care le aduce un venit material destul de substantial, au parte atat de dezvoltare la nivel intelectual cat si fizic, si mai cu seama reusesc sa imbine destul de frumos viata profesionala cu cea personala. O femeie nu poate accepta faptul ca trebuie sa depinda de cineva, mai ales pe plan material asa ca va incerca prin fortele proprii sa ajunga acolo unde isi doreste si sa obtina tot ceea ce vrea si o face fericita.

In cazul persoanelor care pun un destul de mare accent pe timpul petrecut la munca, se poate spune ca acestia fac munca in folosul lor, ori viata profesionala poate deveni doar un miraj ori un fel de sclavie in care lanturile sunt inlocuite cu diverse forme moderne deghizate in forma unui frumos vis de cariera.

Poate chiar si tu ai visat atunci cand erai mica sa devii o femeie de cariera si in mod clar, atunci nu prea intelegeai ce inseamna asta de fapt. Tot ceea ce credeai atunci nici nu se poate compara cu ceea ce ai descoperit acum si anume exact ceea ce presupune a fi o femeie de cariera.

Este destul de probabil ca acele procentaje mentionate mai sus de 70% respectiv 30% sa fie reflectate in realitate dar nu neaparat ca fiind o optiune ci diin lipsa oricareii alte optiuni. Daca ar fi sa gandim in felul urmator: 9 ore pe zi petrecute la serviciu ( asta intr-un caz destul de nefericit cand o femeie de cariera, pentru care niste ore suplimentare sunt considerate a fi bile albe si exista sanse mari de promovare), 3 ore pe care le pierde pe drum si cam 8 ore de somn, adunate, mai raman 4 ore ramase pentru nevoi personale pe care orice fiinta umana le are.  Dintre aceste nevoi pot face parte plata facturilor, mersul la cumparaturi, timpul petrecut cu prietenii si cu familia, menajul, mersul la sala si inca multe alte activitati menite sa ne umple timpul. Ar fi excelent samai ramana putin timp pe care sa il aloci deoar pentru tine, sa stai sa meditezi si sa iti dai seama ca toate aceste lucruri nu sunt tocmai in regula si ca ar trebui sa faci cateva schimbari.

Te poti gandi pentru cateva clipe ce te-ai face daca visul tau de a avea o cariera stralucita ar disparea pur si simplu. Poti sa iti dai seama ca nu iti mai doresti sa dobori limitele proprii din cauz aca iti sacrifici timpul in care ai putea sta cu familia sau cu prietenii. In cazul unui loc de munca in videochat, lucrurile se aseaza destul de bine astfel incat sa ai timp pentru tine destul de mult.

Exista femei pentru care visul de a deveni o femeie de cariera se poate transforma intr-un cosmar insa unul chiar util, deoarece le-a putut trezi la realitate. Se pot trezi pentru a se redescoperi si pentru a-si da seama ca nu merita sa si risipeasca timpul cu lucruri care nu au nici o valoare. Atunci cand iubesti cu adevarat, dai totul, muncesti cu pasiune si timpul petrecut la serviciu zboara efectiv.

Femeile care aspira la statutul de femeie de cariera, in cazul in care nu cred in teoria reincarnarii si mai cu seama, constientizeaza ca au doar o singura viata de trait trebuie sa o dea pentru ceea ce pretuiesc cel mai mult. Un vis construit de altii nu este de folos, la fel cum nici o colivie aurita nu inseamna nimic. Adevarata valoare sta in ceea ce iubiti cu adevarat, in ceea ce apreciati si valorizati. Traiti-va viata doar pentru ceea ce va completeaza ca fiinte.