Totul despre paintball la Iasi

Paintball-ul la Iasi a aparut mai intai ca metoda de antrenament pentru trupele de interventii, iar cu trecerea anilor a devenit o forma cat mai raspandita de divertisment pentru cei insetati de adrenalina. Costumati cu echipamente speciale, inarmati cu pusti pe baza de mecanisme mecanice si tolbe pline de bile cu vopsea, persoanele care se angreneaza in acest joc nu fac altceva decat sa se alerge intr-un teren de diferite dimensiuni si sa se impuse cu bilele din dotare, pana creaza mici opere de arta.Bineinteles ca exista si alternative pentru acest sport (airsoft sau laser tag) insa nu vom vorbi despre ele. Paintball la Iasi este impartit in trei categorii: rec-ball, wood-land si speed-ball.

Rec-Ball

Jocul se desfasoara in limitele terenului de paintball Iasi (in general are 5000 – 6000 mp), iar la inceputul jocului se specifica daca se respecta regulile generale sau grupul de jucatori prezent pe teren joaca dupa regulile proprii.

Terenul este amenajat cu diferite constructii: bunkere, transee, cazemate, foisoare. Se pot amenaja fie in padure, fie in teren deschis.

Echipamentul de Paintball Iasi cuprinde markere, masca, manusi, combinezon, iar acestea sunt in general mai putin performante decat cele de wood-land sau speed-ball, insa sunt mult mai rezistente.

Speed-ball

Se joaca cu doua steaguri, cate unul in fiecare baza. Bazele sunt in capetele terenului si reprezinta punctele de start ale echipelor.

Fiecare echipa porneste dintr-un capat al terenului si are ca obiectiv capturarea steagului din baza adversa si aducerea lui in baza proprie. Dimensiunile terenului sunt de 30x50m.

Echipamentul de la speed ball este total diferit fata de cel de la celelalte doua categorii. In loc de combinezonul de duzina, fiecare echipament este colorat si are numele jucatorului sau al echipei printat pe el.

Wood-land

Este prima forma de Paintball la Iasi care a fost cunoscuta de publicul larg. Diferentele intre rec-ball si wood-land constau in numarul de jucatori (mult mai mare la wood-land) si obiectivele clare setate la inceputului jocului.

De cele mai multe ori, jocul de wood-land se desfasoara in decoruri naturale, neamenajate. Acestea incearca sa aiba cat mai putine obstacole, lasandu-l pe fiecare jucator sa se descurce in cadrul natural, un fel de comuniune om-natura 🙂

De obicei vorbim de impatimiti ai Paintball-ului la Iasi si mai ales ai jocurilor care presupun tactica militara.

Se desfasoara intre doua sau mai multe grupuri care trebuie sa indeplineasca anumite misiuni, ca si celelalte tipuri de paintball, prin impartirea in mai multe tabere care trebuie sa indeplineasca anumite misiuni. De exemplu: unul dintre grupuri trebuie sa elimine mai multi jocatori cheie din alt grup, iar un alt grup trebuie sa transporte un anumit obiect dintr-o parte in alta a terenului.

Nu exista reguli speciale, jucatorii putand inventa scenarii noi la fiecare joc. Desigur, la fel ca si la celelalte tipuri, regula principala cu MASCA PE FATA trebuie respectata.

Echipamentele de Paintball la Iasi sunt in cele mai multe cazuri de camuflaj, putand varia in functie de teren sau anotimp: iarna, desert, iarba.