Strategii Paintball si Airsoft

strategiiStrategiile de paintball

Sunt foarte importante, daca vrei sa castigi mai mult. De exemplu tocmai am terminat o sedinta de 5 runde de capturarea steagului. Am pier dut numai dou runde in care nu ne-am planificat bine atacul si apararea. In rundele castigate am folosit diverse strategii de joc. Sa incepem cu cateva proceduri de baza.

Studiaza-ti adversarii de paintball

Cunoscandu-le bine calitatile si defectele lor, iti da un avantaj in planuirea tacticilor in avantajul tau. De exemplu daca stii care sunt jucatorii mai buni te poti concentra asupra lor la inceput si apoi poti elimina pe cei mai slabi mult mai usor. Sau poti sta la distanta de jucatorii mai buni si poti lucra la partea mai slaba a echipei.

Strategii si capacitatile tale paintball

Daca vrei sa faci parte dintr-o echipa, alege-ti pozitia in conformitate cu capacitatile tale. De expemplu daca esti mai rapid decat coechipierii tai, ai vrea sa avnsezi in fata lor. Daca esti mai incet, ramai in spate si protejeaza-ti echipa prin foc de acoperire sau in cazul in care jucati capturarea steagului, ramai in baza sau in jurul bazei protejand steagul. Daca poti trage mai bine din stanga sau din dreapta, ofera-te sa ataci din partea in care tragi mai bine.

Miscarea la paintball

Cel mai mare avantaj il vei avea daca te misti cat mai mult. Atunci cand nu merg alte strategii, trage si deplaseaza-te pentru a avea o pozitie mai buna. Nu lasa inamicul sa-ti vada urmatoarea miscare, trage spre pozitia lui de cateva ori si misca-te repede la pozitia urmatoare. Un avantaj mare este unde te pozitionezi pentru a avea un unghi mai bun asupra inamicului fara ca el sa-ti vada miscarea. Daca stai intr-un singur loc ai mult mai multe sanse sa fii eliminat.
Daca nu ai un unghi bun asupra adversarului misca-te intr-o pozitie mai buna si daca l-ai eliminat dupa cateva incercari, misca-te. Daca ajungi intr-o pozitie buna nu te grabi sa tragi imediat ca sa nu te dai de gol din prima, uita-te in jur daca mai ai alti inamici sau daca ai o pozitie si mai buna la indemana.

Ciupire la paintball

A ciupi inseamnasa ataci din ambele directii ale buncarului in care se afla inamicul, este o metoda foarte eficienta, chiar daca nu elimini inamicul, poate fi fortat sa paraseasca buncarul si iti da ocazia sa-l elimini foarte usor. Aceasta tactica este foarte eficienta atunci cand este aplicata corect.

Fa primul foc sa conteze la paintball

Ochieste apoi trage, daca ratezi primul foc, mai trage cateva focuri rapid. Trage in reprize, pentru ca nu toate bilele care-si ating tinta se sparg, apoi retrage-te intro pozitie de protejare.
Trage in orice este expus, loade, masca, genunchi, etc.

Strategii avansate in paintball

Exerseaza trasul in timp ce alergi. Este mult mai dificil decat suna, dar in acelasi timp o tehnica foarte eficienta in aparare cat si in eliminarea inamicilor. Incearca sa-ti tii arma cat mai drept posibil si sa nu-ti misti corpul in sus si in jos. Focurile vor fi mult mai precise daca arcuiesti genunchii mai mult si daca alergi mai incet decat in mod normal.
Pentru a exersa aceasta tehnica singur fixeaza-ti o tinta si alearga injurul ei de la distante diferite, sau impreuna cu un coechipier, alergati unul langa altul la diferite distante in timp ce trage-ti unul in altul. Pozitia in care alergi este esentiala din cauza ca multi alearga si trag la disperare farasa ochiasca. Daca tragi intr-o tinta in miscare, ochieste in fata ei, bilele de paintball nu sunt la fel de rapide precum gloantele asa ca fa astfel incat tinta sa intre pe traiectoria bilei.

Terenul de paintball

Cauta pozitii avantajoase pe teren. De exemplu dealurile si copacii. daca pornesti de la baza dealului urca incet in timp ce ochiesti spre varf, multi jucatori incepatori o sa urce in fuga si vor fi tinte usoare daca vor fi luati prin surprindere. Cand ajungi langa varf, stai pe burta ridica-te repede ca sa observi in jur, apoi cazi repede pe burta pentru acoperire.
Daca protejezi un steag, si sunt copaci in jur, cauta copacii care-ti ofera cea mai buna protectie dar si spatiu de manevra. Daca esti eliminat si trebuie sa iesi din teren, cauta in continuare pozitii bune pe teren.
Pacaleste-ti adversarul, trage in el dintr-o directie si tine-l ocupat, in timp ce un coechipier se furiseaza in parte lui neprotejata si-l elimina. Nu lasa inamicii sa te ia prin surprindere sau sa te inconjoare, cauta pozitii care-ti ofera atat protectie cat si pozibilitatea de a privi in jur. Nu te uita numai intr-o singura directie decat atunci cand ochiesti si tragi.