Regulile jocului de Iasi Paintball

Regulamentul jocului de Iasi Paintball nu este unul foarte complicat, regulile fiind facute mai mult pentru siguranta si protectia jucatorilor de paintball in iasi. Este esential pentru participanti sa poarte echipamentul de siguranta pentru a nu se accidenta. Acest echipament este format din vesta de protectie, manusi, precum si combinezon. Combinezonul este in culoare de camuflaj si face mai greu de reperat jucatorul, dar in acelasi timp protejeaza jucatorul de vopsea si praf si masca de protectie care este cea mai importanta componenta a echipamentului. Masca de protectie include casca si ochelari. Este realizata din plastic dur si asigura protectia capului. O alta componenta importanta  a echipamentului este arma de Iasi Paintball (marker) . Ea indeplineste un singur rol: acela de a-ti impusca inamicul. Alaturi de arma de paintball iasi mai vine si incarcatorul in care se depoziteaza bilele, aproximativ 200, trebuind a fi privit ca o investitie in performanta generala a marker-ului precum si a voastra ca jucator de paintball si butelia de aer sau CO2 care face marker-ul sa functioneze.

Pe scurt,regula principala a jocului spune ca: două echipe a câte 5 sau 7 membri joacă pe un teren (aproximativ 25X45 metri), pe care sunt plasate obiecte ce explodează pentru a oferi acoperirea necesară. Scopul jocului de Iasi Paintball este de a fura steagul echipei adverse. Dacă cineva este lovit de o minge cu vopsea şi aceasta explodează, el este scos din joc.

Avand in vedere ca acest joc este unul care se desfasoara de obicei in echipa, regulamentul poate varia in functie de cum vor cadea de acord jucatorii. De altfel modul de joc intalnit este de doua tipuri cel de relaxare sau recreere si cel de competititie unde regulile sunt stabilite de catre organizatori, jocul avand stabilit o recompensa pentru echipa castigatoare. Un scenariu folosit de obicei in jocul de  Paintball la iasi se numeste “capturează steagul” si consta in capturarea steagului adversarilor. Victoria revine acelei echipe care va reuşi să înfigă steagul inamic în locul special, lângă propriul steag. Există şi o modalitate mai brutală de a obţine victoria: eliminarea tuturor oponenţilor.