Pe furis la Paintball – Scenariu la IasiPaintball

Pe furis la Paintball

By: Rob “Tyger” Rubin
Photography: Michael Neveux
Tuesday October 2, 2007

pe-furisUn aspect foarte important al jocului paintball este modul in care folosesti terenul. Cand joci in padure, ai mult mai mult spatiu decat intr-o arena sau teren amenajat. In plus ai mult mai multe obiecte pe care le poti folosi petru a te ascunde si pentru a te acoperi. Asta inseamna ca in padure paintball-ul poate fu jucat pe furis si cu multa rabdare. Sa ne reamintim ca in primul joc de paintball din istorie castigatorul a fost un jucator care nu a tras nici un foc.
Sa vorbim despre echipament, nu-ti trebuie mai mult decat o uniforma sau un compleu de camuflaj, marker-ul si masca binenteles si poate cateva tuburi de bile. Petru a te furisa, foarte important este sa nu fii foarte incarcat, deci sa nu depasim strictul necesar. As recomanda cotiere si genunghiere si o pereche de manusi decente, pentru o tarare prin tufisuri cat mai decenta.
Acum sa forbim de tehnici. Sa spumen ca suntem in padure si vrem sa ajungem dintr-un loc in altul. Prima intrebare care ne-o punem este cat timp avem la dispozitie, pentru ca nu vrei sa se termine jocul in timp ce tu te tarai prin tufisuri, nu e distractiv si e foarte obositor. A doua intrebare este cat de mare este pericolul inamic si daca ei stiu unde esti. A treia intrebare, cum se prezinta terenul? Daca este deschis, dace sunt destule tufisuri sau ierburi dese care sa te ajute.
Ce vreau sa spun este ca nu-i o idee buna sa te arunci intr-un tufis si sa speri ca nu o sa patesti nimic. Ia in considerare ce-i in fata ta, in spatele tau, daca ai cum sa ajungi la transee, gandeste-ti bine pasii si misca-te cu atentie.
Daca ti-ai stabilit planul de actiune, scopul este sa te deplasezi fara sa fii vazut de inamici. Normal! Miscarile trebuie sa fie limitate numai cand nu se uita inamicii in directia ta. Este posibil sa treci prin teren deschis fara a fi vazut. De exemplu sa zicem ca vrei sa ajungi la baza inamica pentru a captura steagul. Esti ascuns bine intr-un tufis si adversarii sunt in zona. Trebuie sa-ti ficsezi urmatoarea pozitie de ascuns, asteapta sa treaca adversarii, daca ei sunt in fuga nu se v-or intoarce sa se uite inapoi, dupa care tasnesti repede dar nu zgomotos spe pozitia urmoatoare. Astepti, inspectezi bine zona, iti ficzezi noua pozitie si repeti pasii. Un lucru important este sa nu tragi in ei, stiu tentatia e foarte mare, nimic nu se compara cu eliminarea unui grup de 5 jucatori speriati, dar nu tot timpul esti asa norocos.
Adesea trebuie sa ajungi la un adversar care te astepta, deci trebuie sa lucrezi la niste tehnici. Nu e imposibil sa te tarasti pana la un jucator care te cauta, dar e mai usor daca ii mai si pacalesti.
Sa vorbim despre adversari. In general jucatorii normali, mediocri, nu pot rezista tentatiei de a trage in cineva, si in timp ce trag in cineva sunt concentrati la cel in care trag, nu la cel care trage in ei. Mai ales ca marker-ul face mult mai multa galagie decat crezi, pentru ca e langa ureche.
Deci cand te misti trebuie sa iei in considerare miscarile adversarilor in orice moment. Daca trage in atcineva, misca-te! El nu se uita la tine. Daca fugi te va vedea, dar daca esti destul de subtil, este posibil sa te misti foarte mult fara se te vada.
Deci cum sa ne miscam? Depinde de cat timp ai. Sunt doua tehnici de baza: la pas si taras. Daca trebuie sa te misti destul de repede, trebuie la pas. Daca ai destul de mult timp, taras.
Pentru a te putea furisa bine intr-un joc de paintball, trebuie sa stii bine ce sa faci si cand sa o faci, asta depinde de tine. Fiecare situati este unica si necesita medotede diferite. Nu poti sa inveti sa improvizezi decat cu multa experienta. In alte cuvinte, cu cat joci mai mult ai sa stii mai bine ce sa faci.