Nici n-aveti idee cum orasul Constanta va poate oferi spre vizitat obiective chiar interesante

Despre orasul Constanta putem spune ca este cel mai sud esttic judet al tarii noastre si este situat in regiunea Dobogea, cu resedinta in orasul cu acelas nume. In ceea ce priveste potentialul turistic, nu se poate spune chiar ca se face turism in Constanta insa pe perioada verii, este in floare, deci potentialul este destul de mare. Cat despre vedeta acestul oras, se poate spune ca este litoralul, acesta atrage mii de turisti annual se se pare ca romanii, majoritatea, aleg sa mearga la plaja in Constanta. Cel mai probabil, mai mult de jumatate din pupulatia Romaniei a vizitat Constanta cel putin o data. Sunt persoane care vin in fiecare vara aici, deci pentru soare si bronz, de ce nu distractie si multa voie buna, aleg aceasta locatie superba. Totusi, orasul Constanta nu se rezuma doar la atat, asadar, atunci cand o sa aveti ocazia, nu strica sa mai vizitati cateva obiective.

Despre Cheile Dobrogei se poate spune ca aceasta regune se afla in zona de nord est a judetului, si este o zona avifaunistica protejata prin lege. In acest loc se gasesc conditii excelente pentru cuibarit si totodata hrana pentru pasari de diferite specii, atat pentru cele care migreaza cat si pentru pasari care sunt protejate de lege si aici amintim de pescarusul albastru, uliul cu picioare scurte, gasca cu piept rosu, dar si inca alte cateva, pasari absolut superbe pe care merita sa le vedeti.

Ape minunate cu namol puteti gasi in orasul Techirghiol iar aceste apre au minunate proprietati de vindecare a diverserlor afectiuni cum este reumatismul insa are efect si in cazul alergiilor de diverse tipuri. Extrem de multa lume vine aici pentru a cauta acest namol cu proprietati terapeutice. Lacul, este de fapt un liman fluvio marin, situat in apropierea orasului Eforie.

Cu siguranta ati aflat de Cetatea Histria, considerata a fi cea mai veche asezare  de pe teritoriul tarii noastre. Constructia a fost realizata de catre greci, acu cativa ani buni in urma. S-a incercat si amenajarea ruinelor ulterior, pentru a putea fi conservate. Aici, nu doar ruinele Cetatii Histria le puteti vizita ci si Muzeul Cetatii Histria unde veti fi incantati de minunatele piese arheologice grecesti gasite in timpul unor cercetari. In acestmzeu mai puteti descoperi documente vechi, vase din ceramica, podoabe dar si diverse inscriptii.

Nu foarte departe de aceasta cetate, puteti merge sa vizitati in comuna Istria, biserica veche cu acelasi nume. Biserica are o legenda destul de interesanta, aceasta a fost construita  de catre crestini insa cu conditia sa nu fie mai mare decat moscheile musulmane. Cum inca de pe atunci romanii erau foarte inventivi, acestia s-au gandit sa construiasca cea mai mare parte a bisericii in subteran. Lacasul, este singurul de cult ortodox care nu detine turle iar daca doriti sa intrati in acesta este necesar sa coborati cateva trepte.

Deasemenea, mai puteti vizita Agigea, care este o zona protejata de catre lege, o rezervatie de dune amrine. Se poate spune ca acest loc este singurul habitat de alge  marine de pe intreg teritoriul Marii Negre si dunele de aici s-au format datorita nisipului adus de vant. In aceste dune, puteti descoperi niste spacii de plante extrem de rare si care sunt specifice acestui tip de teren.

O insula calcaroasa,cu o suprafata de circa 2 hectare este Insula Ovidiu, lac care mai este denumit si Mamaia, iar persoanele care vin aici pot desfasura activitati diverse printre care se numara yachtingul ori schi nautic. Lacul este alimentat de izvoarele de apa dulce descoperite la fundul acestuia.

Desi nu poate fi vizitata, pestera Movile este o pestera unica in lume deoarece aiciexista un ecosistem ce nu depinde de lumina soarelui sau de prezenta oxigenului. In pestera s-au descoperit cateva zeci de specii de microorganisme si nevertebrate, cum ar fi scorpioni, s-a descoperit si un miriapod de 10 cm cu muscatura veninoasa. In aceasta pestera din pacate nu pot intra decat speologii, iar acesti trebuie sa fie in grup de maxim 3 si pot sta acolo cel mult 2 ore.

Un monument destul de frumoas este Tropaeum Traiani, monument ce a fost ridicat pentru regele Traian dupa ce a invins dacii.

Dupa cum ati vazut, Constanta este un oras unde cel putin cateva zile aveti ce vizita  iar lucrurile pe care le ve-ti vedea aici, cu siguranta vor fi unice.