Jocul de wood-land – Scenariu Paintball Iasi

woodland-4

Wood-land-ul este prima forma de paintball. S-a nascut, in anii 80 in Statele Unite. In anii de pionierat se poate considera ca cele doua forme, wood-land si rec-ball, erau una si aceeasi insa cu timpul s-au departat, fiecareia atribuindu-i-se caracteristici proprii.

Desi este considerat ca wood-land-ul este acelasi tip de joc cu rec-ball-ul consideram ca sunt cateva diferente considerabile intre cele doua. Wood-land-ul are scenarii similare cu cele din rec-ball. Totusi in cadrul jocurilor tematice “scenario games” regulile sunt diferite datorita faptului ca implica un numar mult mai mare de jucatori si obiective clare. Daca studiati si pagina de prezentare a rec-ball-ului va veti face o idee mai buna despre aceste diferente.

Antrenamentele la wood-land pot fi considerate doar sesiunile de tragere la tinta.

Cum se joaca scenariu wood-land la paintball?

Terenul de paintball

De regula wood-land-ul se joaca in decoruri naturale, neamenajate. Terenurile de wood-land incearca sa fie cat mai libere de obstacole lansand jucatorilor libertatea de a utiliza geografia terenului in deplina libertate.

Jucatorii de paintball

In general sunt impatimiti ai paintball-ului si mai ales ai jocurilor care presupun tactica militara. Sa nu intelegeti ca jucatorii de wood-land sunt violenti, nu, este vorba pur si simplu de adrenalina, tactica, comunicare, supravietuire.

Jocul de paintball

Jocul de wood-land se desfasoara ca si celelalte tipuri de paintball prin impartirea in mai multe tabere care trebuie sa indeplineasca anumite misiuni. Spre deosebire de spped-ball, la acest joc pot exista mai mult de doua tabere care joaca in acelasi timp si este posibil ca obiectivele fiecarei tabere sa fie diferite de ale celorlalte. Spre exemplu, in timp ce o tabara trebuie sa elimine trei jucatori cheie, celalata tabara trebuie sa transporte un anumit obiect dintr-o parte in alta a terenului. Fiind un joc foarte militar, nu exista reguli speciale, jucatorii putand inventa scenarii noi la fiecare joc. Desigur ca, la fel ca si in celelalte tipuri, regula principala cu MASCA PE FATA trebuie respectata. De foarte multe ori jocurile de wood-land pot fi combinate cu alte activitati cum ar fi: supravietuire, orientare in spatiu, traversat rauri sau alpinism. Nu exista limite in aceste situatii, decat imaginatia jucatorilor.

Echipamente de paintball

Este tipul de paintball cel mai apropiat de natura militara a jocului. Echipamentele de imbracaminte au model de camuflaj si la jucatorii experimentati exista chiar echipamente diferite pentru fiecare teren: iarna, desert, iarba etc. Markerele utilizate la acet tip de paintball sunt in general replici dupa modele militare: AK-47, MP-5 etc. Se utilizeaza grenade, mine, lunete, amortizoare de sunet si ATV-uri pe care sunt montate markere. Datorita faptului ca echipamentele sunt destul de pretentioase jucatorii de wood-land au in general markerele lor si imbracaminte proprie, fata de rec-ball unde majoritatea jucatorilor inchiriaza echipamentul de la un operator.

Markere:

woodland-marker1

Markere de Woodland la paintball:

Markerele pentru scenarii sunt în general markere normale, de obicei de rec-ball dar şi de speedball, modificate de către producatori pentru a fi cât mai asemănătoare cu replicile unor arme utilizate de armată. Culoarea acestora este negru, gri sau imprimeuri de camuflaj pentru ca jucătorii să fie cât mai greu de reperat de către adversari. Pentru aceste markere există foarte multe accesorii care să crească performanţa lor sau doar să le faca mai impresionante. Pentru că toata lumea ştie că adversarii se vor simţi intimidaţi de jucătorii “profesionişti” care vin îmbrăcaţi cu hainele personalizate de camuflaj, au masca lor proprie, obligatoriu tot cu model de camuflaj şi au cel mai mare marker din teren. Deoarece scenariile de paintball înseamnă în primul rând distracţie, fiecare jucător devotat va încerca să îşi personalizeze echipamentul, iar noi vă putem ajuta să aveţi cele mai bune echipamente sau accesorii.