Jocul de speed-ball – Paintball Iasi

speedball-g

Cum se joaca acest scenariu la paintball?

Jucatorii sunt impartiti in echipe egale de 3-5-7 jucatori. Fiecare echipa porneste dintr-un capat al terenului si are ca obiectiv capturarea steagului din baza adversa si aducerea lui in baza proprie.

Desigur datorita dimensiunilor reduse ale terenului capturarea steagului este de cele mai multe ori dependenta de eliminarea tuturor adversarilor.

Jocurile se desfasoara pe timp, 3-5-7 minute la finalul acestuia oferindu-se punctaj pentru: numarul de jucatori ramasi in teren, numarul de jucatori eliminati, ridicarea steagului si punerea steagului in propria baza.

Jocul de speed-ball se desfasoara cu respectarea unui regulament foarte strict care permite atat respectarea normelor de siguranta cat si corectitudinea jucatorilor.

Jucatorii de paintball

Ca in orice sport jucatorii de “speed” sunt considerati profesionistii paintball-ului. In general acestia au propriul echipament, se organizeaza in echipe, isi stabilesc zile de antrenament si obiective pentru turneele la care participa.

Exact ca in sporturile cu traditie in “speed” exista sponsori si echipe sponsorizate. Motivatia principala a jucatorilor este senzatia unica pe care o ofera jocul rapid de speed-ball si desigur ideea de performanta care nu se regaseste la rec-ball.

Jocul de Paintball

Terenul de paintball

Terenul de speed-ball are dimensiuni de 30×50 m, imprejmuit cu gard de plasa si de foarte multe ori cu tribune sau alte zone speciale din care se poate urmari jocul. Terenul este “amenajat” cu obstacole gonflabile care permit pe de o parte mobilitate deoarece pot fi usor stranse si mutate in alt loc precum si schimbarea permanenta a pozitiei oferind mereu un teren nou.Datorita faptului ca obstacolele nu sunt niciodata suficiente speed-ball-ul este, dupa cum se vede din nume, un joc foarte rapid, imbinand forta fizica cu flexibilitatea si abilitatile tactice. Lipsa locurilor de ascunzatoare face ca jucatorii sa stie mereu unde se afla adversarii diferenta fiind facuta de viteza de reactie, comunicare si tactica pe moment a fiecarui sportiv.

Echipamente de paintball

Echipamentele de speed-ball sunt principala deosebire fata de celelalte tipuri de paintball. Astfel se renunta la combinezonul de camuflaj si se joaca in echipamente colorate pe care de cele mai multe ori gasim numele jucatorului si al echipei, logo-ul producatorilor de echipament si ale sponsorilor echipei. Markerele si accesoriile sunt foarte performante permitand jucatorilor o viteza foarte mare de tragere, 20 bile/secunda (imagineaza-ti un asemenea tir) si o acuratete deosebita. Markerele sunt de cele mai multe ori electronice si permit jucatorului setari complexe. Fiind vorba despre echipamente performante si in acelasi timp sensibile, la speed-ball fiecare jucator are marker-ul propriu, fiind aproape imposibila inchirierea unui astfel de echipament la un teren de paintball.

MARKERE SPEED-BALL:

worrgames-autococker-sr-paintball-gun

Markerele de speed-ball sunt vârful de lance al tehnologiei în domeniu. Dacă un marker de rec-ball sau wood-land ajunge la rata de foc de 6-8 bile pe secundă (BPS) un marker de speed poate depăşi 20 BPS. Cel puţin din punct de vedere tehnic acest lucru este posibil. Markerele de speedball au nevoie de accesorii mai performante, de aceea este nevoie de butelie umplută cu aer comprimat în locul clasicelor butelii de dioxid de carbon, iar încărcătoarele trebuie şi ele schimbate cu unele mai performante decât cele simple. Astfel de încărcătoare de obicei au un dispozitiv propriu de încărcare a bilelor, cu un motoraş şi paleta care împinge bilele în marker. Acestea, în funcţie de model pot încărca bile cu o viteza între 9 şi 20 bps. Capacitatea acestora variază între 150 şi 200.