Jocul de rec-ball la Paintball

Cum se joaca paintball-ul?
rec

Jucatorii de paintball:

Una dintre diferentele importante fata de celelalte tipuri de paintball este data de natura jucatorilor. La rec-ball jucatorii sunt ocazionali, neprofesionisti manati de dorinta de a petrece 1-2 ore impreuna cu prietenii la distractie.

Jocul de paintball

Se desfasoara in limitele terenului si trebuie respectate regulile operatorului respectiv. La IasiPaintball jucatorii trebuie sa respecte regulamentul si sa semneze inainte de joc faptul ca sunt de acord cu acesta. In general nu sunt impuse scenarii de joc, fiecare grup de jucatorii putand sa isi aleaga daca respecta regulile unui scenariu sau daca joaca dupa propriile reguli.

Terenul de paintball

In general pentru rec-ball terenul are o suprafata de 5-6000 mp. Terenul este amenajat cu constructii usoare, bunkere, transee, cazemate, foisoare care compenseaza suprafata redusa a terenului de joc oferind jucatorilor senzatii realiste.Terenurile de rec-ball pot fi amenajate fie in padure fie in teren deschis.Terenurile de rec-ball, datorita dimensiunilor reduse, permit amenajarea unei instalatii de nocturna care ofera jucatorilor posibilitatea sa joace noaptea. Un avantaj important al terenurilor de rec-ball este faptul ca sunt foarte accesibile publicului larg fiind pozitionate cat mai aproape de limita orasului sau chiar in oras.

Echipamente de paintball

Avand in vedere ca persoanele care joaca rec-ball joaca rar jucatorii nu au echipament propriu. Din acest motiv la rec-ball se utilizeaza echipamentul operatorului: markere, masca, manusi, combinezon. Echipamentele de rec-ball sunt in general mai putin performante ca cele de wood-land sau speed-ball insa sunt mult mai rezistente permitand utilizarea lor de catre un numar mare de persoane intr-o perioada scurta de timp.IasiPaintball utilizeaza cele mai performante markere pentru inchirieri permitand astfel sa se desfasoare jocuri fara intrerupere timp de 10-14 ore fara sa intervina pagube care ar intrerupe jocul.

Markere Rec-ball

tippmann98custbetrigger

Pentru rec-ball markerele sunt mult mai rezistente decât celelalte tipuri de markere, însă nu ating performanţele acestora. Principalele calităţi ale unui asemenea marker sunt rezistenţa, fiabilitatea, modul foarte usor de utilizare, întreţinerea foarte uşoară. La terenurile IasiPaintball puteţi găsi cele mai performante markere de rec-ball, Tippmann 98 Custom. În general markerele de rec-ball trag până la o distanţă de 70-100 de metri dar au acurateţe numai până la 20-30 de metri.