Evolutia jocului de paintball

evolutie paintball

Iniţial, acesta era folosit în industria forestieră pentru a marca trunchiurile destinate tăierii şi de asemenea de câtre fermieri, pentru marcarea vitelor. Mai târziu a fost comercializat pentru paintball sub denumirea comercială NELSON. Prima partida de paintball a avut ca protagoniste 12 persoane, a avut loc la data de 27 iunie 1981. În anul 1988 se pun bazele Asociaţiei Internaţionale a jucătorilor de Paintball-IPPA (International Paintball Players Association)-asociaţie non-profit dedicată educării, dezvoltării şi creşterii securităţii în domeniul sportului paintball. Ia naştere Liga Naţională Profesionistă de Paintball-NPPL (National Professional Paintball League) care organizează primele turnee profesioniste pe teritoriul Statelor Unite. În sportul denumit paintball, obiectivul principal, indiferent de strategie, este eliminarea adversarului. Paintball reprezintã una dintre cele mai noi, cele mai tari senzatii sportive, cu o mare rãspândire în lume.

Paintball a apãrut la începutul anilor ’80 având ca instrumente de folosintã pistoale folosite la marcatul vitelor in urma unei discutii între un broker si un fermier despre încercarea de a se marca unul pe altul cu pistoale. Este un joc de supravietuire. Actualmente a devenit un sport organizat pe echipe, un sport in care tinerii din ziua de azi cauta noi mijloace de recreere si distractie pentru a scapa de viata cotidiana. Lucru care a dus la o aevarata industrie de echipamente de paintball, si nu numai.

Paintball-ul, la noi in tara, incepe sa atraga persoane de toate vârstele si categoriile sociale, care sunt doriti sa incerce o experienta noua (paintball). Indiferent cã sunt studenti, profesionisti sau pensionari, toti jucãtorii de paintball au în comun dragostea pentru aventurã, de unitate, vointa si un puternic spirit competitiv.

Jocul se desfãsoarã cu arme pe bazã de gaz care pot trage (împusca) capsule cu gelatinã biodegradabilã, vopsea netoxicã. Paintball scoate in evidenta si dezvolta in acelasi timp capacitatea tinerilor si persoanelor participante de concentrare, de atentie si de ce nu grija pentru coechipier. Jocul de paintball promoveazã victoria învingãtorului. Paintball este un sport unde bãrbatii, femeile, tinerii sau vãrstnicii pot concura de la egal la egal. Inteligenta si determinarea (vointa) reprezintã atuuri cu mult mai importante decât înãltimea, forta fizicã sau caracterul. Oamenii joacã paintball în toatã lumea, oameni care provin din toate profesiile si câstigã încredere în propria lor persoanã odatã cu punerea în aplicare a aptitudinilor de a conduce si a se descurca în acest joc.

Acei jucãtori care vor acorda atentie simturilor personale, care vor pune în aplicare strategii foarte bune de orientare a echipei si care vor planifica si comunica se vor impune destul de usor si rapid în fata adversarilor.

Între jocuri, jucãtorii pot lua o pauzã pentru a-si verifica echipamentul, pentru a-si reîncãrca armele si pentru o micã gustare sau o rãcoritoare, împãrtãsind în acelasi timp si povestile lor despre emotiile victoriei sau despre obisnuitele glume pe seama înfrângerilor suferite. Indiferent cã veti câstiga sau veti pierde, toatã lumea se va simti bine si întotdeauna va exista un urmãtor joc.
In momentul în care adrenalina a început sã fie pompatã nu vã veti putea abtine sã nu iubiti senzatiile oferite de acest joc!!!!