Debarcarea din Normandia – Scenariu Paintball

Debarcarea din Normandia doar la Painball Iasi

By: Hugh R. Walls
Friday September 28, 2007

debarcarea-din-normandia

Fortele aliate au pus la cale cea mai mare invazie maritima, militara din istore pe 6 iunie 1944. Parasutisti au fost lasati in spatele fortificatiilor germane ce pazeau plaja din Normandia, in Franta. Imediat dupa rasaritul soarelui mii de trupe amfibii au asaltat tarmul.
Pe 9 iunie 2007 , 4019 de jucatori de paintball s-au mobilizat pentru a aduce un omagiu acelei batalii si petru a juca in cel mai mare scenariu de paintball de pe fata pamantului “Oklahoma D-Day”
Wyandotte, Oklahoma au stabilit multe recorduri in ultimii opt ani, printre care cel mai lung eveniment (9 zile in 2007), cele mai multe tancuri (pete 25 in 2007) si cel mai mari evenimente din punct de vedere a numarului de jucatori.

Precum si batalia reala, invazia a necesitat antrenamet, jucatorii s-au antrenat in mici scenarii timp de o saptamana. Bilele zburau printre zeci, apoi sute, apoi mii de jucatori in timp ce scenariul crestea pe parcursul saptamanii. Cei care au dorit sa ajunga in “Fortele Speciale” au trebuit sa se dovedeasca capabili de a juca acest rol. Wetworkz a pus la dispozitie un zircuit de obstacole si alte provocari ce au facut parte dintr-un test extenuant pe care fiecare jucator a trebuit s-al treaca inainte de a fi introdus in Fortele Speciale.
Cursuri de lunetist si de conducere i-au invatat pe jucatori cum sa gasesti si sa elimini o tinta dificila si cel mai eficient mod de a convinge pe altii sa faca cea ce nu faci tu. La ceremonia de deschidere, vineri seara, erau adunati aproape 4000 de jucatori, si cei mai tari dintre ei abia terminasera antrenamentul.
Sambata dimineata a inceput actiunea.

Plaja Omaha a fot cea mai bine fortificata dintre cele din 1944, iat pozitionarea trupelor a urmarit istoria. Sute de jucatori ai Axei au sapat transee si au plasat buncare pe un deal langa un lac al unei ferme, de unde o barca de ponton facuta din placaj de lemn, plina cu jucatori a fortelor aliate a asaltat “plaja”. Ajungand la mal se deschise trapa si Invazia din Normandia incepe.
Actinunea s-a desfasurat intre orele 9:00 si 17:00, intimp ce jucatorii au tra peste un milion de bile, adunand punctele foarte importante. Ceremonia de premiere s-a tinut seara, Istoria s-a repetat, victoria a fost a aliatilor cu un scor de 2,519 la 1,259. Debarcarea dim Normandia in 2008 se va sesfasura in iunie 9-15, iar jucatorii destepti vor veni din timp.