Counter Strike vs Paintball

Counter Strike vs Paintball

O tema destul de buna zic eu pentru pasionatii de jocuri , atat in mediul “online” cat si in cel “real”, referindu-ma aici numai la genul de jocuri care isi pastreaza tema. “Counter Strike vs Paintball” sau “Shooter vs Paintball”, la modul general spus, reprezinta faptul ca in ziua de azi ne bucuram de o gama foarte larga de astfel de jocuri gen shootere (virtual/real) si as mentiona aici: VIRTUAL-“Counter Strike, Sniper: Ghost Warrior,Singularity, Dead Rising 2, Front Mission Evolved, Medal of Honor, Call of Duty Black, Crysis 2, Portal 2, Max Payne 3, F.E.A.R. 2, Delta Force: Xtreme 2, Call of Duty: Modern Warfare 2” si REAL (bine cunoscutele jocuri, chiar sporturi)-“PAINTBALL, AIRSOFT, LASERTAG”. Am ales totusi ca tema Counter-strike si Paintball, pentru ca aceste jocuri se bucura de foarte multa popularitete, si pe unii ne tine in priza si acum, si de ce nu am putea spune ca de la Counter Strike si Paintball au plecat ideile bune si pentru alte proiecte (jocuri virtuale gen Shootere si jocurile reale gen Airsoft si Lasertag).

De ce aceasta tema?

Dupa cum bine stiti unii dintre voi “IasiPaintball”, este pe piata Ieseana din 2007 si continua. In tot acest timp am avut de-a face cu tot felul de opinii si pareri furnizate de clientii nostri, unii dintre ei fiind pasionati de jocurile de calculator gen “Counter Strike”, si bineinteles tabara cealalta, pasionatii de Paintball, Airsoft, Lasertag, fiecare tinand partea jocului preferat. Scopul meu prin acest articol este sa lamuresc cat de cat problema si sa ne dam seama cine va castiga in lupta “Counter-Strike Vs Paintball”.

Tema dezbaterii

M-am gandit sa introducem in aceasta categorie urmatoarele aspecte:
1. Socializarea
2. Miscarea
3. Realism Vs Grafica
4. Senzatii

Iar la final sa concluzionam si sa dam cateva exemple de scenarii aplicate in jocurile noastre preferate.

1. Socializarea

Acest aspect e unul dintre cele mai enervante lucruri pe care le poti adresa unui jucator inrait pe calculator. In echipa IasiPaintball, “cu acte in regula si cu actiuni la bursa” exista un personaj (ASOCIATUL MEU) “Arbitrul”, care e innebunit dupa jocurile pe calculator gen “Shooter” si celalalt personaj, adica eu (cel care scrie articolul), care prefer jocurile REALE. Ei bine pana aici totul e “OK”, dar ce urmeaza e si mai amuzat… Primul lucru care il face dupa ce ne-am intors de la un joc de Paintball este acela de a se aseza in fata calculatorului si sa isi duca la bun sfarsit misiunea din VIRTUAL. Bineinteles ca fiecare are dreptul sa faca ce vrea cu timpul lui liber, dar cand vezi ca zi de zi se intampla lucrul asta si cand il suni nu raspunde nici macar la telefon si cand ii spui ca te cauta “prietana/iubita” si nu da de tine pentru ca tu joci, “TE APUCA DRACII”. Dar un lucru e sigur si citez…”Nu ma poti acuza de socializare pentru ca eu socializez mai mult ca tine, am prieteni in toata lumea” iar raspunsul este…”Bineinteles nu pot sa te acuz de nimic, dar cum te-ai inteles cu ala din UGANDA (O tara din Africa) sau cu ala din Japonia sau cu Rusul”…Ma rog, o fi amuzant sau nu, dar cred ca pana acu scorul este de, 1-0 pentru Paintball, Airsoft si Lasertag, pentru ca aici avem contactul, avem comunicarea intre noi si impartim in acelasi timp placerea jocului – in cazul nostru Paintball-ul. Deci categoric 1- pentru Paintball, Airsoft, Lasertag si 0- pentru Counter Strike si jocurile Virtuale.

2. Miscarea

Aici e simplu si iarasi punct in favoarea Paintball, Airsoft, Lasertag si in continuare “0”CounterStrike, pentru ca, in afara de maini pe tastatura si deplasarea ochilor in toate directiile o mai ai pe cea din picioare cauzate de nervii si stresul in joc si citez, “La naiba iar m-a omorat”.

3. Realism vs Grafica

E un pic mai dificil aici, nu pentru ca nu ar castiga detasat Realismul impotriva Graficii pe calculator, dar cred eu ca merita un punctisor la acest aspect, macar pentru munca imensa care sta in spatele crearii de scenarii cat mai apropiate de realitate. Deci  “2 puncte” Paintball, Airsoft, Lasertag si  “1 punct” Counter Strike.

4. Senzatii

La capitolul asta punct categoric Paintball, Airsoft, Lasertag, nu cred ca ar trebui contestat lucrul asta pentru ca sincer va spun, comentariile de dupa un joc de Pintball sunt extraordinare iar starile prin care trec jucatorii sunt comentate cu un “patos verbal”, de zici ca … sa lasam prostiile. Una peste alta 3-puncte Paintball, Airsoft, Lasertag, si 1 punct CounterStrike-ul si jocurile pe calculator.

Scor final: 3-1  Paintball vs Counter Strike

Concluzie:

Chiar daca am spus ce am spus, eu zic ca trebuie pastrat un echilibru in aceasta problema iar ca pentru ca cei doritori sa incerce si varianta unui shooter real exista solutia si anume ”IasiPaintball”. Va respectam deciziile si va asteptam sa incercati si Paintball-ul, ca mod de distractie si ca sport.

CounterStrike scenario, VARIANTA REAL

CounterStrike scenario, VARIANTA VIRTUAL

Faceti dumneavoastra DIFERENTELE si comentati PARERILE

Va doresc numai de bine!

Articol publicat de IasiPaintball